nytt
vi gjorde ngt nytt idag, jag och johan.
Så om ni har brist på mat-fantasi
- 500 g blandfärs
- 5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
- En halv finhackad gul lök
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk socker
- 1 ägg
- 1 tsk salt och något krm vitpeppar
vi tog vitlök och fetaost i och med kantarellsås, lingonsås och potatis på sidan, MUMS!
Så här lagar du Köttfärsbiffar:
- Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
- Sätt ugnen på 175 grader (om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen - du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor panna).
- Blanda mjölk och havregryn i en skål. Låt svälla medan du hackar löken.
- Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).
- Blanda köttfärs, hackad lök (och vitlök + fetaost), socker, ägg, salt och vitpeppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
- Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.
- Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.
- Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform.
- När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.
- Köttfärsbiffarna är klara att servera.
Kanske inte såg ut som världens godaste haha men det var det! :)
Kommentarer
Postat av: Hanna Lövgren
Hej babe! 2 tips på receptet. Riv inte gullök den kan bli väldigt frän i smaken och bryn den gärna tillsammans med vitlök innan du har i dem i smeten. smaken blir mindre frän, mer söt och de smakar mer.:) Puss/ Hanna
Trackback